MULTI-VOLT - AC POWER DC FREEDOM 17 oktober 2018

De innovatieve accutechnologie MULTI VOLT van HiKOKI maakt het mogelijk om 36 volt accu's in 18 volt machines te gebruiken. HiKOKI POWER TOOLS verrast niet alleen met zijn nieuwe naam maar ook met een volledig nieuw ontwikkeld accuplatform. Van buiten lijkt de accu nog op zijn voorhangers maar die nieuwe Multi Volt accu’s zijn van binnen voorzien van geheel nieuwe technologieën. Dat maakt dat deze accu’s zowel 18 als 36 volt kunnen leveren. Daarmee zijn deze Lithium-ion accu’s volledig uitwisselbaar tussen alle 18 én 36 volt machines van HiKOKI.

Eén accu, twee voltklassen geen probleem met de nieuwe en innovatieve MULTI VOLT accu van HiKOKI. De lithium-ion accu’s van 36 volt zijn uitwisselbaar met de huidige 18 volt machines. Dat is mogelijk dankzij de intelligente verbindingstechnologie: de accu kan detecteren of ze wordt gebruikt in een 18 volt of een 36 volt machine en past de spanning automatisch aan. Met de MULTI VOLT accu is er een nieuwe technologie ontwikkeld die de gebruiker niet alleen hoge prestaties, maar ook volledige flexibiliteit biedt. De MULTI VOLT accu is vanaf nu in de winkel verkrijgbaar.


Zelfde formaat, meer vermogen
De BSL36A18 MULTI VOLT accu heeft een capaciteit van 2,5 ampère-uur (Ah) bij 36 volt, en bij 18 volt is dat 5,0 Ah. Dat betekent dat de 36 volt accu's een uitgangsvermogen hebben van 1.080 watt en dat met dezelfde grootte als een gewone 18 volt accu. De afmetingen en het gewicht blijven nagenoeg gelijk. Daardoor kan de MULTI VOLT accu gebruikt en uitgewisseld worden met een breed scala aan huidige en nieuwe 18 volt machines.


Lange levensduur van de accu dankzij geïntegreerd koelsysteem
De flexibiliteit van de MULTI VOLT accu is bijzonder nuttig bij een hoog vermogen, zoals bijvoorbeeld bij de nieuwe snoerloze cirkelzaag C3606DA. De 36 volt machines hebben de helft van de stroomsterkte van 18 volt machines nodig om hetzelfde vermogen te bereiken. Dankzij het lagere voltage en een geïntegreerd koelsysteem verhit de accu veel trager. Dat heeft een positief effect op de capaciteit en de levensduur van de accu die over een langere periode zijn volle vermogen kan leveren. Met de accu-cirkelzaag C3606DA in combinatie met de nieuwe MULTI VOLT accu, kunnen gebruikers het voordeel ervaren van de kracht en snelheid van de nieuwe accu. De nieuwe accuschroefboormachine DS36DA profiteert ook van het 36 volt vermogen dat door de MULTI VOLT accu wordt geleverd. In vergelijking met de huidige 18 volt machines is de MULTI VOLT accu tot 20 procent sneller. Naast de MULTI VOLT accu zijn de nieuwe machines ook uitgerust met bijzonder krachtige en duurzame koolborstelloze motoren.


Baanbrekende technologie
Qua compatibiliteit is de nieuwe MULTI VOLT accu van HiKOKI uniek in de sector. Bij vergelijkbare wattages zijn ze ook lichter en kleiner dan de concurrentie. De revolutionaire accutechnologie zet nieuwe maatstaven voor snoerloze vrijheid. Met de nieuwe generatie MULTI VOLT accu doorbreekt HiKOKI de beperkingen waaraan de voltklassen tot nu toe onderhevig waren.

 

Terug naar overzicht